livet leker!

livet leker med oss ibland och det kan ju kännas som om hela världen kraschar om kring dig.. men kom ihåg att det är du som håller i tyglarna och kan bestämma reglerna helatiden... det förstod jag inte först för några dagar sedan, och nu är jag fri. Fri som en fågel i det blå!
Men i bland kan livet leka bra lekar med oss och de lekar måste vi komma ihåg.
eftersom minnen är små fläckar av tid. Tid vi inte kan hålla fasst förutom i våra minnen. minnen som kommer att betyda mycket till oss i framtiden, framtiden som vi inte kan bestämma eller veta något om...
men som sagt livet leker sin egna gång, och jag mår fett bra på grund av att jag bestämmde mig för att gjöra slut med min pöjk. han jag gillar men kan inte vara tillsammans med eftersom vi är på två helt olika ställen, så jag är fri, fri som en fågel:P

livet enligt oui-oui

image11Hur faen ska jag veta hur hennes liv e??? det enda jag vet är att hon trivs i sina nya kläder i det nya vädret....Hon e min förebild.. men endå inte... ni vet va jag menar.... ?? eller?

(Detta här blir flumm skrivning eftersom jag e flum just nu! hhaha)

Ok får se... hennes morgon börjar, redan kl.00.00 men en miljon telefonsamtal från boysen hon inte vet vem... eftersom hon e så¨pass trött att hon inte orkar tänka. När klockan ringer på kl. 7 ser hon att hon har 70 missade samtal, hon hade lyckats sommna.. det är ett mirakel. hon ligger kvar i sängen och orkar inte röra på sig, vem fan ska upp så här tidigt, jag kan ju ta bussen som går senare, jag börjar ju vid 10 tiden fan, hon stannar i sängen eftersom Hennes SÄNG är hennes liv.. till stor del i alla fall. kl. 8  hon ligger kvar i sängen, men bå något underligt vis makar hon sig upp och går in i badrummet. hon ser sig i speglen och säger för sig själv med ett leende, ännu en ny morgon får se hur dagen blir.
på något underligt vis hammnar hon i sängen igen med sin mobiltelefån i handen. det är en välbekant röst på andra sidan. kl. halv 9 hon lyckas än en gån komma upp ur sängen och sätter sig framför tv.n, hon flippar mellan kanalerna för att se om det finns något vettigt. NÅgot hon aldrig gör men idag fanns inget annat. men hon bryts av MOBILEN!!!! hon rusar upp och springer in i sovrummet för att svara, hon glömde fan mobilen på sängen!!! En katastrogf!!!!! 
- hej det e jag.. svarar hon och än en gång är samtalet igång!!! fasst hon fastnade så klart i sin SÄNG!!!!!
kl. halv 10. jag orkar fan inte gå utanför dörren, jag tar nästa buss, hon plockar upp mobilen och skickar ivä'g 50 sms lika snasbbs som att säga flaggstångsknoppsputsare tio ggr.. hahah
kl. kvart i 10, jag orkar inte.. jag tar nästa buss.
på något underligt vis. lyckas hon maka ut sin rumpa och med fötterna släpande efterhenne på väg till busshållsplatsen......
Hon lyckas konstigt nog komma 30 min försenat.. hhahahahhaa fett kul!
men ledsen för det e hon inte hon är lika glad som solen utanför... som de små blommorna som tittar upp ur gräset... Hon lever varenda liten minut som det skulle vara den sista.. och hon älskar ju sin SÄNG!!!!!!!!!

vad skulle man göra utan henne?? inte vet jag... någon som är så olik att man inte kan se en enda likhet, jo kanska att vi båda är tjejer och människor.. ahhahaha men endå.. olika som bär... eller hur amn säger:P hahahaha

(jag vet att det heter lika som bär) men endå!!! hahahaha
skriv en komentar oui-oui fett kul att ha dig tillbaka:P ahhaha <333

Visst har jag tänkt på det!

Visst har jag tänkt på livet som många lever, att festa och att dricka sig full, visst har jag tänkt på att livet kunde ha varigt anurlunda om jag fölt med den dagen. Visst har jag tänkt, tänk om mina föreldrar aldring träffats, då skulle jag inte finnas. Visst har jag tänkt, vad gör jag för nytta här i världen och vad är mitt kall? Vad jag kommer att bli i framtiden och om min drömm kommer att slå in.
Jag vet, jag tycker det är jättekul att dansa på disco.. jag tycker det är kul att gå på fest, Men alltid kommer man tillbaka till den plats man älskar mest och det är när man hoppar ned i en nybäddad säng men nytvättade lakan och allt är tyst, och du kan bara ligga där under täcket och tänka, drömma och du känner dig trygg, det är som om ingen kan störa dig, inget kan komma åt dig och skada dig, eftersom du är trygg.
Och visst har man tänkt på det ögonblicket när man blir fast i någons ögon, när man vill försvinna, när man vill titta bort, men man vet att om jag tittar bort kommer allt försvinna, känslan att känna sig fångad, som om någon tittar in i dig och ser allt utan att ens frågat något. 'Det är inte många som har känt sig på det sättet men man kan ju altid drömma och man kan ju altid drömma om att det kommer att bli min tur snart, fast man vet att det inte är så!
Och varför inte livet är som i en saga. När allt slutar lyckligt, när drömmen kommer att slå in. Men så synd det är lever vi i en orättvis Värld. Att den som är framot, snygg, smal ( vältränad), den som går på fester och lever livet som om det skulle vara den sista, som altid får det man inte får. Nu vet jag att ni som läser kanske tänker, jaha tror du det du?
Jag vet att det inte alltid är en vacker värld de som är "populära" lever i, men det har det vi som går på marken inte har.

vad gör man?

När man ångrar något är det svårt att ta tillbaka det man sagt. Jag vet inte varför jag skrev det men jag bara skrev, eftersom det var så jag kände just då. Men nu ångrar jag mig. Men som sagt man lär sig av sina misstag.
Jag kanske inte är den perfekta tjejen, jag har många saker jag behöver upp nå för att komma dit. Men som sagt ingen är perfekt. Jag ångrar mig, men på något sätt inte... det e svårt att förklara. Jag vet inte vad som är felet men min magkänsla säger mig att hon inte är bra för mig, när jag är med henne får jag en obehaglig känsla som inte går att förklara, hon är snäll, kul att vara med, men just på grund av magkänslan, förstörs allt. Jag vet inte, men på grund av den känslan har jag misst min bästa vän. Eftersom jag inte kan vara i närheten av den tjej som är hennes go´a vän har jag misst henne! Jag vet inte vad jag ska ta mig till men en sak är klar..om jag ens ska ha chansen att få tillbaka henne så måste jag axeptera faktan, jag måste antingen välja, och det är svårare en ni tror.  När jag ser dem tillsammans ser jag henne fri, orörd, hon är den hon är och hon behöver inte spela någon annan och jag kan ju inte bara komma in och störa för jag vill ju inte dra ned henne på merken igen, där jag vandrar, i min ensamhet.
Jag är ju inte ensam på det sättet att jag inte har någon att vara med, men det käns endå som om jag inte hör in, som om jag är ensam i ett stort svart rum, eller kanske inte svart, eftersom svarta rummet kommer man bara in i om man e deprimerad, som jag inte kan säga att jag är för tillfället... Det känns lixom som om jag svävar åvanför marken och att livet är som det ska. Jag känner mig levande igen.
Jag tror att det enda som fattas i mitt liv är någon som är som mig, men jag hittar ingen sådan där ute, kanske står den framför mina ögon, kanske finns den inte. Jag får väl bara vandra vägen  som jag valt, den väg som jag känner mig lycklig på, den väg där jag är fri att göra det jag kan, den värld som speglar sig i mina fotsteg!


heej

nu är det äntligen FREDAG! och vad gör man på en fredag jo festar... Men jag där emot festar inte, jag dricker inte, jag e almänt tråkig. Men medan jag nu sitter här och väntar på att maten ska bli klar, kan jag ju förklara varför jag inte gör något av detta. Eller jag kan ju börja med att berätta vad som hände mig idag. Vi åkte iväg till Naturhistoriska och tittade på människan. ja det låter ju intressant. tänker du nu... men i själva verket tyckte jag, som älska att gå runt på museum att det var kul och interessant. Efter den två timmars LÅNGA (kort) tid vi spenderade där var det dags att fara vidare till stallet. Jag rider också. Det gick så himmlans super, dunder bra idag, och jag tänker att jag ska ta en privatlektion om två veckor. Men tillbaka till drickandet. Som jag sa så dricker jag inte. Till det som fick mig att börja prata om detta. Jo När jag satt på bussen från Gulmars till tyresö. träffade jag på en kompis från stallet, vi snackade lite och när vi hoppade av bussen tog jag henne under armen och så gick vi vidare men helt plötsligt sa hon:
- Har du typ druckit... och som den tjej jag e svarade jag ironiskt....
- själv klart vad annars, hahaa... va tror du!! jag har inte druckigt något. 
Hela tiden snackade hon om att jag var full.. fast jag inte var.. jag kan inte fatta varför? Men det slog mig senare eller jag frågade varför hon trode det och hon svarade:
- Ja du hänger på mig när du håller mig under armen, och du kan knapt snacka.
-Allt har sin lilla förklaring. Jag har skavsår på fötterna efter att ha gått i de här högklckade skorna och jag e trött som fan, och ja, snackandet de är bara för att jag är helt slut efter dagen....
Nu kanske du undrar varför jag inte lever livet som det flesta 15 åriga killar och tjejer gör... Det är helt klart att den biten med att bli full och förstöra lungor och lever bara för att man ska vara som alla andra inte är min grej, Jag har svårt att fatta varför, jag tycker om att vara utstött och jag gillar att vara anurlunda eftersom jag har hittat mig själv igen. Kanske inte utstött men, Jag är inte som de andra och det kommer jag inte att vara heller, jag tänker inte spela någon jag inte är. Jag är här och ingen annan stans.'!!  Jag är den Ulrika som sitter här och vilar sina trötta fötter och tänker på hur livet kommer att se ut i framtiden!
vi ses snart kära vänner!

Våga ta steget!

Nu sitter man här igen... Skolan... jag vet inte vad jag ska hitta på för jag har gjort det jag ska.. Så jag loggade in här istället. Min kompis sandis sitter brevid och tittar runt på Helgon.net.
Vi har ju varit borta från skolan i tre hela veckor, och nu har tydligen skolan fått pengar till att köpa nya datorer. NYAAA, snabba och ja resten fattar du nog. hahaaa... 
måste gå.. ses snart!
Nu är jag tillbaka... det har varit en lång dag för mig, min ben är utmattade och trötta efter ju-jutsu träningen, och snart är det dags att hoppa i säng...
Jag uppmuntrar er verkligen till att börja med Ju-jutsu. Det är hur kul som helst.
Jag har alltid drömt om att börja med någon sorts kampsport, och nu har jag hittat den. När jag började år 7 så började mina tankar på att börja med kampsport att ta fart, det var en kille som höll på med just Ju-jutsu och fick upp mina ögon för sporten. Jag ville inte börja i samma klubb och jag ville inte heller gå ut med att jag ville börja. Så allt hände i mörkret av mina kompisar, Det var på samma gång jag började snacka med en av mina gamla klasskambrater om sproten, jag ville ju inte börja helt själv. Vi sökte och hittade klubben som ligger i Tyresö. Lagom långt bort från där jag bor, ingen skulle känna igen mig, det var ju i alla fall något jag ville hålla hemligt. Första gången jag testade på och utöva sporten tyckte jag det var pinsamt och fjantigt att stå och skugga slag i luften. Men senare under träningen var det något innom mig som fick fart, jag ville veta mer jag ville lära mig mer. Jag trodde verkligen ett tag att hela saken gick ut på att stå och skugga slag, men icke så nicke. Det var allt, kast, slag, tekniker om det kommer ett anfall, hur man ska falla om man blir kastad eller om man helt av ramlar. Hur man ska hoppa över saker, det var allt. Allt, allt, allt jag kunnat drömma om.. Gemenskapen på klubben är helt ofartbart bra... alla skrattar och har trevligt, alla hjälper alla, med allmänna ord kan man kalla det en skön gemenskap.
Jag som alltid har  varit ur dålig på att ta komplimanger, har för en gång skull vågat ta emot dem, Eftersom skalet jag har omkring mig stöter bort komplimanger så visste jag inte hur jag skulle ta dem. Men under den här korta tiden jag har hållt på med Ju-jutsu har min personlighet och min självkänska vuxigt, dels för att det är kul att utöva sporten och dels för att man blir lyfft för allt man gör. Om jag inte hade tagit mig i kragen och börjat på Ju-jutsu.. vet jag att mitt liv sett anurlunda ut. Jag skulle helt klart vara i botten vid det här laget. 
Jag vågade ta steget till en bättre värld, en värld där jag känner mig välkommen. Så våga lyssna på dina drömmar och gör dem till verklighet.....
ses snart igen!

livet och tankar för en 15 årig tjej

Ja livet som en 15 årig tjej, kan ta stora vändningar, ja, jag ska väl säga att det kan vara svårt även för oss som inte ser ut att ha något att oroa oss för. Jag skulle hälst av allt vilja ha svaren på allt som kretsar i mitt huvud, men i själva verket har jag inte en enda... jag kan sitta i timmtals och grubbla över en sak innan jag får fram vad som behöver göras, Många kallar just mig för en tänkare/ dagdrömmare. och jag vet att det inte är bara jag som sitter där hemma och fantiserar, drömmer och undrar mig frågan "varför just jag" frågorna tar närtan kål på mig ibland och det alldra värsta är frågorna om kärlek, frågorna jag inte har behövft svara på försen nu. Frågor som blir allt svårare och svårare och lösa ju mer du vrider och vänder på den.
Om man ser livet som en enda stor väg av en miljon vägar som man måste gå, men du måste välja vilken väg du ska ta, du vet att den vägen där leder till det du söker men aldrig kommer att få behålla, medans den andra vägen är mörk och kall, och du vet att om du ramlar en enda gång är du försvunnen på vägen mot det du söker, vilken väg ska man välja? Jag gör många misstag, och som ordspråket säger: man lär sig av sina misstag. Och vad är då ett misstag? 
Frågan på det kan jag inte svara på, men jag kan försöka att se in i vad som hände mig en gång, De jag själv tog åt mig för att jag trodde det var mitt fel att jag var ful, var anurlunda, var en aning mullig. Jag kan inte kalla sådant ett misstag men, jag lärde mig att tänka efter en gång extra innan jag ger mig in på en ny väg. 
Det här med vägar kanske förvirrar er en arning. men ta det bara lungt, jag ska försöka förklara det nu. Jag tror på Ödet och ni kan kalla mig knasig för att jag gör det, men jag tror där emot att du kan ändra ditt öde. Genom att jag ser allt i "vägar" har jag lärt mig att jag kan ändra på vad jag vill med livet. Vi kan ta ett exempel, det är lätt men endå kompleserat. Säg att du har kommigt i en situation där du själv känner dig piss dåligt, livet på andra sidan ligger och lockar dig för att begå självmord, men det finns två vägar att välja, livet eller döden, och eftersom du häldre vill dö, så lockar den sidan mer, men du vet att det på anda sidan finns vägen mot livet, livet du vill ha men på något sätt har tagits ifrån dig. Då i det ögonblicket när du börjar att fundera märker du att om jag tar livets väg kommer jag att få kämpa, slita som ett djur för att nå dit jag vill, men om jag tar vägen dit finns det ingen återvändo jag måste fortsätta fram till nästa korsning. Då börjar du tänka: väljer jag att gå över till andra sidan vet jag inte vad som kommer att hända, och tänk på alla de som kommer att sakna mig, mamma, pappa, syskon, bästa kompisen... m.m, jag vill inte att de få som säger hämska ord åt mig ska vinna, det är vad de vill. Och efter som du är en vinnarskalle, reser du dig upp tar ett andetag och tar steget in på vägen som kommer att ta dig tillbaka till livet, det som en gång tagits ifrån dig.   
Men vägarna möter du över allt, just nu sitter jag fast i kärleks problemets väg, Jag har två helt olika uppfattningar, mitt hjärta säger att jag älskar honom och vill inget heldre än att va vid hans sida, mednas den andra delen inte är redo att ta steget in på det djupare stadiet. Jag vill inte såra hans känslor eftersom han är mitt allt min själfrälste, men jag vet inte om jag kan stå ut med att vänta, jag vill båda delarna, jag vill vara den trogna tjejen som altid finns där, hon som vet var hon står i livet och vad som är det hon ska satsa på, men eftersom den andra delen vill ut och upptäcka nya och andra, nyfikna killar, vet jag inte vad jag ska ta mig till.
Frågor, jag kan inte förstå varför livet ska vara så svårt att förstå sig på, och vi människor har alltid villjat veta vad meningen är med livet, varför vi ska leva, varför vi ska dö, och varför just vi ska vara högst på näringskedjan, vad kommer efter döden.... jag vill gärna tro att det finns ett liv efter döden, och att meningen med livet är att vi ska göra det vi kan och leva livet som vi vill. Jag vill gärna tro att allt har en mening och att allt hänger ihopp. Att det finns annat liv. Men på samma gång är jag livrädd att livet ska ta slut att jag inte kommer att göra rätt saker i livet, och eftersom jaginte vet vad som händer efter döden är jag rädd föra tt dö, och eftersom universum är så stort vet vi inte om det finns annat liv. och tanken på att det finns annat liv skrämmer mig också men inte lika mycket som om att vi skulle vara ensamma. Man kan med korta ord säga att jag är rädd för livet men jag är redo att göra det som krävs för att hitta min mening i livet!


Välkommen till min nya blogg!

.