gästblogg på Prinsessans vis

hej hopp fillijopp, Prinsessan tar över dagens inlägg! som tidigare sagt åkte vi till gberg för att kolla på porslin... vilken besvikelse då de vi sökte inte fanns *suck*.. men destobättre så går det ju att roa sig på bistro gustavsberg med sommersby cider, sol och en och annan havsbris! supermysigt och ikväll rövar jag bort ullizen på spontan bio hvad det blir har vi inte bestämt än men det kommer bli awesome! simma lungt och njut i solen massa pussar och kramar Prinsessan <3

klockan är morgon!

Fick ett samtal för en timme sedan. Det var mamma som ringde. Hon berättade om att jag fått en läkartid på nacka då de ska kolla om jag har gallsten. det är inte förenn kl 11 men det jobbbiga är att jag inte får äta innan. Efter besöket ska jag till Prinsessan vi ska ta oss till gurraberg och gå in på ittala.
det ska vara fint väder heladagen så jag måste komma på vad jag ska ha på mig.

Röda läppar!

Hejsan alla glada. För jag hoppas ni är glada idag. Jag är i allafall hyffsat glad idag. Dock har jag inte varit till så stor nytta för omvärlden då jag bara suttir vid datorn och tittat på White Collar samt dragit iväg mig till gymmet. De påminner mig om att jag ska ge er tips om bra rumpövningar. För vem vill inte ha snygg rumpa?
Körde några av dem idag och de känns verkligen bra efteråt! De är lätta och kan göras hemma. De är 10 övningar ni hittar dem här eftersom jag inte orkar klippa in alla bilder samt skriva om alla övningar.

ett tag sedaan

Sorry för att jag inte skrivit på länge. Har haft en tuff helg. Har inte kännt mig så bra på sistonen som ni kanske har förstått. Idag mår jag bättre och jag har ätit mat för första gånden sedan torsdags. Fortfaradne vågar jag inte äta vissa saker. Men det löster sig. På något vis i alla fall. Det måste det göra.
Nu sitter jag och snackar med min utlänska vän erick och jag översatte en Veronica Maggios låt Välkommen in för honnom. Kan ni tänka er! Han tycket den lät helt okej.
Nä nu ska jag nog hoppa in i duchen, har bara kunnat tvätta mig i havet de senaste två dagarna som jag har spenderat ute i Roslagen på Ön.
jag måste säga att jag är ducktig som fått min kära lilla-stora hund att börja simma. Har tagit mig fem långa år för att få henne ens komma ner i vattnet.

Så var man hemma

Nu är jag hemma! Äntligen, kom hem och var hemma i några timmar innan jag fick en tia på magontsskalan och åkte in till sös. Så nu har man troligen Diagnosen magsår.  :(

Sista/dagen/

har inte skrivigt på länge jag vet. Men det har sina förklaringar. Jag har varit för trött för att skriva när jag kommer hem från gården.
Veckorna har gått så fort eftersom vi har haft det så roligt. Jag och kristin skrattar hela tiden eftersom vi är flummisar. Igår gick jag ner mig i myren när jag skulle sätta upp hästhagen, vilket var kul.
Jag har även kommit på hur jag ska lägga upp mitt projektarbete nu. eftersom jag nu har mycket information.
Som sagt idag är det sista dagen här för mig. Mamma och Pappa kommer och hämtar mig så åker vi vidare till junsele imorgon. Så i kväll blir det grillning. Vi får se vad det blir för kött. :)

Dag/Fem/

Dagen har varit varm och solig, har bränt mig en hel del. Finns ingen stor helfegur spegel här så jag kan inte ta kort på mina axlar.
Dagen började vid 9 tiden då jag satte mig i köket hos de som jag praktiserar hos. Kristin skulle iväg på några ärenden så jag fick ta hand om hundarna på morgonen, ta bort bajsen och mysa med hundarna. De fick lite kvaletetstid med mig. tog några söta bilder oxå.
Efter det så tog jag mig i fund med att montera bort säckarna på vinter slädarna och sedan kära dem. Hann inte med alla så jag får fortsätta imorgon, det var världens bästa terapiarbete för mig. När Kristin kom hem så åt vi lunch detta var runt 16 tiden. haha, Efter maten fortsatte vi lite med slädarna sedan satte vi upp en provesorisk hage till hingstarna och släppte dem där.
Igår då sesi drog ketting i minst en timme

Passade på att ta lite roliga bilder på hundarna när jag hag klappade dem

Ser någon likheten?


Smilea för dagen

Detta är en av mina favoriterr, Han är så förbaskat söt med sin "lejonman" det är hans vinterpäls som ramlar av.

min söta vän! Ska nog sno med henne hem :)

Skåda mitt arbete!

Gårdagens film!

sitter alltid och bölar till dennna

Dag/Fyra/

Idag var det en slö dag. Vi satt inne mest hela dagen pga att det regnade. Visst gjorde vi det vanliga fixa hundgårdarna. Det var vad vi gjorde på förmiddagen. På eftermiddagen så blev det full fart. Vi kastade ut alla benrester från hundgårdaren och slängde dem på stacken, så nu ser det fint ut i gårdarna. Efter det tog vi ut två hundar. Tjockis Sesi och en liten hane för att dra en ketting efter sig. Sesi tyckte inta alls det var kul från början, men när hon kom in i det var det så klart kul. Det är bra för henne att röra på sig då hon är några kilon för tung. När vi kom hem så fick jag faktist sluta för dagen, det var skön att få en tidig dag, tidigt vill säga runt 19 tiden.

Dag/Tre/

Vad gjorde jag dag tre egentligen? Vi började som vanlig med att fixa i hundgårdarna. när vi hade gjort det så byggde vi upp en inhängnad volt på ridbanan där vi sedan tränade unghingsten med sadel och träns. Efter lunch städade vi ut hela sadelkammaren så nu är den fin fin. Eftersom vädret och tempraturen inte tilllät oss att vara ute och dra med hundarna så tog vi valparna och lärde dem sitt. Så nu kan de sitt.
Senare på kvällen så ringde jag bort till nordsjön vilket är ett B&B så att jag fick duscha. Snacka om va härlig att duscha och de att badrummet var nyrenoverat och lite spa inspererat gjorde ju saken bättre.

baiis

Fan va jobbigt. Mitt mobila bredband la ner när jag hade skrivigt klart allt om dagen! FAN oxå!

Dag/Två/

Idag tänkte jag sammanfatta dagen med lite bilder. Tyckte det behövdes efter alla tråkiga inlägg.
När jag kom ner på morgonen så ligger det en död mus och flyter i vasken. Hade glömt att tappa ut diskvattnet i går kväll. Dagev var förhållandsvis lugn inge gå fem mil och sätta upp stängsel. Utan vi började dagen som vanligt. Kan jag säga som vanligt efter två dagar? jag tycker att jag kan det eftersom det känns som om jag har varit här i flera dagar. Det vi gjorde var att ta bort all hundbajs i gårdarna.. Sen gjorde vi inte så mycket mer. Tog oss säkert 1 timme om inte mer. Eftersom Sesi skriker hela dagarna, där hon sitter fast i sitt lilla hus, tog vi med henne och två andra hundar så att det fick springa  av sig. Jag fick stå på en trehjuling (hittade ingen bild på den. Tar en senare) medan Kristin tog sparken.
Det blev inte att träna fler hundar eftersom det var för varmt. Så vi fick för oss att träna lite lydnad med några hundar. (Inga kan sitt) Men vi lärde dem sitt i alla fall.
Sen så borstade vi på hundarna samt klippte klorna!
Här bor sesi på dagarna!
Sesi efter springturen! Valparna ville följa med ut i vattnet.
fina hundar!
valparna med sin dagmamma!
här bor jag och sesi helt själva.

dag/Ett/

Nu har jag äntligen kommit hem efter en lång dag ute i vildmarken. Som sagt min dag börjde vid nio tiden och då tog jag mig till hundgårdara och Kristin visade mig hur jag gjorde, vi vattnade hundarna (gav dem vatten) och så städade vi gårdarna. sen så åkte vi bort till fårhagen för att flytta på fåren som hade rymt. Så vi tog ner stängslet och satte upp det på ett nytt område med mer bete. Då var klockan närmare 1. Så när vi kom hem så var vi alla hungriga och trötta. Kristin ställde sig och lagade spegetti och kötfärssår. Jag åt som en häst!
Sedan var det dags för lite hund träning. Jag fick hjälpa till att sätta hundarna i spannet. Sedan åkte Christer iväg med hundarna. under tiden sydde jag och kristin ihop ett häst täcke som hade gått sönder. Sen åkte vi och satte på det.
Sen var min dag mer eller mindre slut. presis som jag är nu.
Jag håller på att laga mat. men jag kommer nog inte orka äta upp allt. Är alldeles för trött för det.

Nordisk vildmark!

Hur är det med er?
Med mig är det bra, nu har jag spenderat min första natt i det hus som jag ska bo i under ina 14 dagar här i Sörsjön. Huset är mega charmigt dock lite risigt. Har inte heller någon dusch så jag ska fråga idag om en liten kastrull och var jag kan duscha.
Så vad ska jag göra idag? Vid 9 ska jag vara borta vid hundgårdarna för att börja min dag som hundskötare... Ska ta hand om 80 st hundar och allt där imellan.
Om ni undrar var jag är så tryck här.
Nu så ska jag fixa frukost och lunch.